Blog

Waaraan moet je denken bij de aanschaf van een maatkussen? Vijf gouden tips

 1. Mix & match.
  Streef naar iets unieks. Standaard kussens zijn overal te vinden, dus waarom zou je niet gaan voor een felroze matraskussen met lime-kleurige rolkussens? Of waarom niet voor een extravagant, velvet aubergine loungekussen met een set aan okerkleurige knopen en sierkussens erbij? Gebruik je fantasie, selecteer kleuren die je mooi vindt en houd je vooral niet in. Leef je uit, gewoon, omdat dat leuk is.
 2. Verhoudingen zijn alles.
  Een groot kussen van drie meter lang en vijftig centimeter breed? Prima mogelijk. Een matraskussen van 80 x 120? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Maar let er wel op dat de verhoudingen kloppen. Een lang kussen kan best wat hoogte gebruiken. 8 centimeter maakt het geheel al snel wat iel. Dus kies in zo’n geval voor een stevige hoogte. Zelfs vijftien centimeter kan dan prachtig staan!
 3. Meten, meten en nog eens meten
  Wij komen het regelmatig tegen: een mooie houten bank waarop je aan tafel kunt zitten. Je wilt eraan kunnen eten, je administratie kunnen doen en een goed gesprek kunnen voeren. Juist dan is het belangrijk op de maten van je kussen te letten. Wordt de bank nog ontworpen? Houd dan rekening met de hoogte van de kussens. De standaard hoogte van zitting is ongeveer 45 centimeter en als je een kussen met 15 hoogte wilt, maak de bank dan niet hoger dan 30 centimeter.
 4. Gebruik: buiten of binnen, intensief of minder intensief
  Heb je kinderen of dieren in huis? Overweeg dan een bekleding met een hoog percentage polyester. De laatste jaren zijn er zulke mooie polyester stoffen te vinden dat je bank er nog steeds prachtig kan uitzien. Wanneer je je kussens buiten gaat gebruiken, kiezen wij altijd een buitenstof. Maar dan nog adviseren wij je kussens ’s avonds altijd naar binnen te halen. Dat komt de levensduur ten goede. Wist je trouwens dat er steeds meer schitterende buitenstoffen worden ontwikkeld? Er is zoveel meer dan antraciet of blauw met een wit streepje.
 5. Ga je goddelijke gang
  Je partner vragen om zijn mening? Prima. Je kinderen? Soms ook een goed plan. Maar uiteindelijk ben jij degene die beslist. Jij hebt iets voor ogen en je ziet het voor je. Dus als je het gevonden hebt, go for it! Er kan er maar één de baas zijn. En wedden dat je omgeving uiteindelijk superblij is met jouw keuze?

Hulp nodig? Bel of mail ons en wij denken met je mee.